*Forstå hinandens roller *Få teknikker til veer, bevægelse og vejrtrækning *Fød med ro, nærvær og kontrol.

I fire overskuelige trin får I de ultimative værktøjer til at arbejde med dine veer under fødslen. Derved skaber I et sundt og stærkt ståsted til en god og tryg fødselsoplevelse - både for jer selv og jeres barn.

Har du som kommende fødende spekuleret på, eller er du nervøs for:

-at fødslen gør meget ondt

-et langtrukkent forløb

-at miste kontrollen

-ikke at kunne holde fokus under veerne

-ikke at være nok forberedt

-om alt mon vil gå godt

-om du følelsesmæssigt vil være med i forløbet

-om du kan bevare roen

-hvordan din partner vil klare fødslen -at din partner er i tvivl om, hvordan han/hun skal hjælpe dig.


Det kan også være, du bare glæder dig til fødslen, men spekulerer på, om du mon ved nok om, hvordan du skal arbejde med dine veer, når fødslen går i gang. Eller hvad du skal gøre for ikke at gå i panik undervejs. 

Måske har du og din partner deltaget i den offentlige fødselsforberedelse på hospitalet, men mangler stadig viden om vehåndtering og redskaber til, hvad partneren kan gøre for ikke at føle sig overflødig eller tilsidesat undervejs.


Erstat skrækhistorierne, og lær de relevante teknikker lige her!

På "It Takes two” lærer I konkrete partnerværktøjer og teknikker, som I kan benytte jer af under fødslen. Så behøver du som fødende ikke at bekymre dig om, hvordan din partner klarer fødslen, og du vil som partner blive den vigtigste hjælper under fødslen.

Kurset består af 4 trin

Trin 1: Sådan bruger du åndedrættet gennem fødslen

Du lærer syv åndedrætsteknikker, der smertelindrer og stimulerer ro/hvile-nervesystemet, og du får indblik i, hvorfor det er vigtigt. Sammen lærer I, hvordan din partner kan støtte dig med åndedrættet gennem fødslen. Du lærer også, hvordan du forebygger bristninger.Trin 2: Sådan bruger du kroppen gennem fødslen 

Du lærer om aktiv afspænding, grounding og bevægelse under fødslen. Du lærer også om vestillinger, og hvordan du skaber de bedste forudsætninger for at smertelindre dig selv, så fødslen ikke trækker ud. 

Trin 3: Tag kontrollen, og glæd jer til fødslen 

I lærer at sætte rammen for fødslen, og hvordan I arbejder bevidst med fødselshormonerne. Som fødende får du skriveøvelser og visualiseringer, der sætter rammen, så du føler dig helt tryg undervejs. I lærer også om de otte faktorer, der har betydning for intensiteten af dine veer.Trin 4: Partnerværktøjskassen 


Som partner får du ni praktiske opgaver til fødslen og instruktion i syv massagegreb, der lindrer under veerne. Sammen får I også instruktion i rebozo, som er en populær mexicansk tørklædeteknik, og I får indblik i akupressurpunkter, der virker vestimulerende og afspændende. Teknikkerne styrker jeres samarbejde under fødslen.

Jeres udbytte af kurset:

 • I skaber fundamentet for en fantastisk fødsel. Det er den bedst mulige start for jeres nye familie.

 • Du bliver som kvinde forberedt både fysisk og mentalt til vearbejdet. Du får teknikker, der sænker behovet for medicinsk smertelindring, fordi fødslen føles lettere og kortere. Kurset indeholder mange praktiske øvelser, så du får kroppen med i din forberedelse.

 • Som partner vil du ikke være i tvivl om din rolle under fødslen. Du vil føle dig til nytte og gøre en større forskel for hende. Du vil vide, hvordan du skal støtte hende både fysisk og mentalt med vearbejdet.

Læs her, hvad andre siger om de teknikker, jeg underviser i og nu har transformeret til et kursus, du kan øve hjemme i din stue.

Det var en juhuu-oplevelse

Maja Diognigi

Jeg meldte mig til forløbet, da jeg ikke havde en rar oplevelse første gang. Det var en hård fødsel og jeg oplevede ikke at kunne holde fokus og at jeg ikke kunne overskue veerne. På kurset lærte jeg nogle andre teknikker, end det jeg lærte første gang og jeg tænkte undervejs at det her..Det kan jeg godt. Under fødslen oplevede jeg en helt anden ro, åndedrættet var meditativt. Det hjalp mig rigtig meget. Jeg gispede kun de sidste 4-5 min. Det var en Juhuu oplevelse. Teknikkerne jeg lærte til at ændre min tankegang i forhold til fødslen, hjalp også rigtig godt og jeg brugte dem undervejs. Vi gik hjem og jeg stoppede kun op, når der kom et par efterveer. Ved første fødsel var jeg helt medtaget 6 uger efter. Denne gang følte jeg mig mentalt oven på og jeg tænkte efter fødslen, selvom jeg ikke skal have flere børn, at det her, kunne jeg godt gøre igen. Jeg vil klart anbefale kurset, hvis ikke man har født før, da man vil blive mindre overrasket over fødslens omfang.

Laura Tange Beich

Jeg havde ikke kunnet klare fødslen uden min vejrtrækning og viden fra holdet.

Karen Damm-Ottesen

Kristine. Tusind tak for god undervisning, der helt sikkert var medvirkende til at jeg havde en god fødselsoplevelse.

Anne Geisshirt

Jeg havde en fantastisk hurtig og god fødsel blandt andet takket være den gode fødselsforberedelse. Tak til dig Kristine

Annika M. Rasmussen

Min skræk er helt klart forsvundet, og både min mand og jeg er blevet meget mere rolige i forhold til fødslen. Jeg lærte en masse gode øvelser til at tage kontrollen med veerne. Endnu engang tusinde tak.

Mashia Moltrup-Jensen

Det jeg lærte om åndedrættet var guld værd.

Sofie Lykholt

Tak til Kristine for gode værktøjer, som der blev gjort rigtig meget brug af.

Kurset er til jer, som:

Vil have den direkte vej til afprøvede og gennemtestede teknikker og..

 • - skal være forældre for første gang og gerne vil vide, hvordan I samarbejder og arbejder med veerne under fødslen

 • - vil være mentalt forberedt på vearbejdet og have den direkte vej til afprøvede og gennemtestede teknikker

 • - har erfaring med en fødsel fra tidligere, men ønsker at gøre det på en anden måde denne gang.

Og ved I hvad?

Det tager kun 4,5 timer af jeres tid at lære teknikkerne til en begivenhed i vil huske resten af livet. Pris kr. 1.150,-

Pengene kunne I bruge på en dejlig middag, men den varer kun én aften. På "It Takes Two" bliver I ikke blot helt klar til fødslen. I kan overføre de lærte teknikker som panikhåndtering og fokus til andre situationer i livet, og I kan også tage dem videre med ind i forældreskabet. Dermed er det nemmere at handle ud fra egne værdier - selv i stressende situationer.

Kære kvinde. Vil du opleve at glæde dig til fødslen og tænke: Det der kan jeg da godt?!

Du får med dette kursus helt styr på, hvordan du skal arbejde med din krop, så fødslen bliver nemmere. Dermed har du mere overskud, kan bedre håndtere veerne, og du vil opleve fødslen som hurtigere. Undervejs vil du føle dig mere rolig og have en større fornemmelse af kontrol over situationen. 

Når du føler dig helt tryg, er det lettere at give plads til dine fødekræfter. Det vil sænke dit behov for medicinsk smertelindring og give færre komplikationer under fødslen.

Når du sidder med din baby i armene, vil du være stolt af dig selv, fordi du har gjort, hvad du kunne. En fødsel kan ikke gøres om. 

Sådan foregår det

Efter I har trykket på købsknappen og udfyldt oplysningerne, får I adgang til kursusmaterialet og kan gå i gang med det samme.

 • Kurset foregår online. Det betyder, at I kan se og øve materialet, når det passer jer. Bare I er online.

 • Kurset består af fire moduler. Det betyder, at I ikke bliver overvældet med teori og øvelser, men gradvist bliver introduceret til teknikkerne, og hvorfor de virker.

 • Som partner er der specielle videoer henvist til dig. Dem skal du se sammen med din kæreste.

 • I kan til enhver tid få svar på jeres spørgsmål. Skriv en mail og jeg svarer, så hurtigt jeg kan. Jeg vil gerne være sikker på, at i er helt med.

Jeg har taget imod omkring 800 børn 

Jeg har undervist i fødselsforberedelse og praktiske redskaber til fødslen gennem ni år i både offentligt og privat regi. Samtidig arbejder jeg som jordemoder på en fødegang. Jeg har hjulpet VIRKELIG mange kvinder og deres partnere gennem fødslen og prøvet mine teknikker på egen krop. Jeg har set, hvad der virker, og hvad der ikke virker på fødegangen. Jeg er sikker på, jeg også kan hjælpe jer. 

Kærlig hilsen 

Jordemoder og Bevægelsespædagog

FAQ - Har du nogle spørgsmål?

Tryk på spørgsmålet

 • Fødselsforberedelse? Det er sådan noget, jordemoderen siger man skal!

  Ja, og det er der en rigtig god grund til. Her er fire dokumenterede årsager til, at det gør en forskel, når du forbereder dig. Studier viser nemlig, at kvinder der forbereder sig til fødslen, oplever mindre forbrug af medicinsk smertelindring, at fødslen gør mindre ondt, at fødslen er kortere samt en større kontrol over forløbet. What’s not to like? Det er bare med at komme i gang.

 • Tænker du også, den nok skal komme ud? Kvinder har jo født i mange år uden forberedelse!

  Jo, bebs skal da nok komme ud. Men du vil opleve at have meget mere ro med processen, når det eneste du skal koncentrere dig om, er dine veer. Hvis du ikke kender teknikkerne og først skal lære det hele imellem veerne, har du givet dig selv en dobbelt udfordring. Det vil forstyrre din koncentration og tage dine pauser fra dig. Dem skal du ellers bruge til at hvile i. Når du ikke kan koncentrere dig eller får hvilet, gør fødslen mere ondt.

 • Tænker du, din jordemoder nok skal hjælpe dig igennem?

  Det skal hun nok også, men jo mere du selv kan tage din fødsel til dig, jo bedre bliver processen for dig. Når du henter styrke og fokus inden i dig selv frem for i dine omgivelser, vil du være meget mere rolig og arbejde bedre. Hvis du vakler, vil din jordemoder og din partner hurtigere kunne hjælpe dig på rette spor igen. Du skal ikke fyldes med information i vepauserne, men vide på forhånd, hvad du skal. På den måde bruger du dine ressourcer bedre, og du har mere energi til selve fødearbejdet.

 • Er det virkelig nødvendigt at forberede mig? Jeg kan jo alligevel ikke planlægge fødslen!

  Nej, du kan ikke planlægge, hvordan fødslen forløber, men du kan godt planlægge, hvordan du vil være i processen. Det har betydning for fødselsoplevelsen og for dit forløb, at du ikke bliver overvældet, går i panik, eller mister dig selv undervejs.

 • Jeg har været til fødselsforberedelse på hospitalet/set film på deres hjemmeside. Lærer jeg overhovedet noget nyt på dit kursus?

  Ja, det gør du. Hospitalets fødselsforberedelse er mere teoretisk. På mit kursus er der fokus på, hvordan DU arbejder bedst med dine veer. Du får praktiske øvelser, så du kommer i dybden med at bruge dine egne ressourcer under fødslen. Derved kan du lettere tage fuldt ejerskab over forløbet og skabe grobund for den fødsel, du ønsker. Det er dig, der føder. Jeg giver dig teknikkerne til, hvordan du gør det mest hensigtsmæssigt.

 • Jeg har købt et andet kursus. Det virkede ikke!

  Du får min praktiske jordemodererfaring med, hvad der virker. Jeg fortæller dig ikke noget, der ikke passer. Du får realistiske og praktiske teknikker. Jeg er superdedikeret til dit forløb og har gjort mig umage for at levere et personligt, godt og brugbart forløb til dig. Jeg har undervist i fødselsforberedelse siden 2012 på blandt andet Rigshospitalet, Familieskolen, Jordemoderhuset, Klinik Moderliv, på hands on-kurser med partner på aftenskolen og familieskolen, på projekterne" Klar til barn", "En familie fødes" og for BabySam. Du får fuld tilfredshedsgaranti. Hvis du ikke er tilfreds med produktet efter at have fuldført kurset, får du dine penge retur.

 • Jeg bliver nervøs ved at tænke på fødslen og skulle se fødevideoer!

  Du kommer ikke til at se fødevideoer her. Hvis du bliver meget nervøs ved at tænke på fødslen, er det klart en fordel for dig, at få nogle teknikker, du kan bruge og øve. Det vil sænke din nervøsitet og afklare, hvad det er du skal, når fødslen begynder.

 • Er du som partner skeptisk over, om det er nødvendigt at bruge tid på at forberede sig?

  Jeg lover dig, det hele giver mening for jer begge, når fødslen først er i gang. Det vil være den tid værd.